Kosa muškaraca: kako dobro izgledati uz proređivanje na temenu

featured

Kosa muškaraca: kako dobro izgledati uz proređivanje na temenu

Malo pažnje pri stilizovanju može prikriti područja proređene kose. Pročitajte savete Dercos stilista.

Prihvatite činjenice

Štagod radili, ni slučajno ne začešljavajte kosu preko delova glave bez kose što neki muškarci često rade kako bi pramenovima kose prikrili ćelava područja.

To nikoga ne zavarava, a može biti posebno neprijatno tokom vetrovitog dana!

Pažljivo birajte stil

Ne odlučujte se za prekratku kosu jer to može da naglasi nedostatak kose. Kosa na slepoočnicama morala bi biti slična onoj na Vašoj glavi - ,,ukoliko je pregusta, privlačite pažnju na nedostatak kose na temenu,” objašnjava  Fred.

Koristite nežne proizvode

Birajte nežne šampone za često pranje koji neće nadraživati Vaše vlasište. Postepeno pokušajte da ređe perete kosu kako biste izbegli neugodan začarani krug stvaranja sebuma.

Ne bojte se razbarušene kose

Ne brinite o tome da svaka dlaka bude na svom mestu.  Sa pravim stilom, Vaša kosa će prirodno naći svoje mesto. Izbegavajte lepljive pene i gelove koji utabavaju Vašu kosu - ,,osim ako ne želite da izgledate kao ludak!”, smeje se Fred.

Lepljivi gelovi ostavljaju tragove i isušuju Vašu kosu; Fred radije koristi sprej sa morskom vodom za stilizovanje. Slana voda dodaje teksturu i nežnije oblikuje Vašu kosu.

Brada može biti dobra ideja ako pristaje Vašem licu, ali nemojte da bude preduga – mora biti ravnoteže između između gornjeg i donjeg dela. Četvorodnevna brada (ne duža) dodatno definiše Vaše lice.

Trik koji zaista deluje

Tajno oružje za one čija se kosa stanjuje na temenu je bojenje vlasišta keratinskim puderom ili suvim šamponom u boji. Rezultati su sjajni – kosi se udvostručuje volumen pred Vašim očima!

I naposletku...

Sanjate li o slatkim kovrdžama? Kažu da je komšijina trava uvek zelenija...Fred saoseća sa Vama: pogledajte njegov blog http://cutbyfred.com/2012/06/29/fred-en-a-ras-le-bol/ - more-4129n

Vichy rešenja

Dercos Neogenic: prvi tretman za obnovu kose* sa patentiranim molekulom STEMOXYDINOM 5%.
Proizvod: Dercos Neogenic svakodnevni tretman u monodozama

*Aktivira folikule vlasi u latentnoj fazi.


Share