Tanka, lepršava kosa: stručni saveti za veći volumen

featured

Tanka, lepršava kosa: stručni saveti za veći volumen

Vaša kosa je prirodno tanka ili je stresni život ostavio trag na njoj? Donosimo savete za veći volumen kose.

Prestanite da kukate!

“Vidim puno žena na izmaku snaga zbog tanke kose”, priča nam Fred. “Najpre se šalim na tu temu i pokušavam da im pokažem da to zaista nije kraj sveta!”

Stil

Fred ima nekoliko osnovnih načela za stilizovanje tanke kose: 

  • Dužina: ne duža od ramena kako bi se dobio dojam volumena.
  • Šiške? Da ukoliko pristaju Vašem licu.  “Iako šiške oduzimaju volumen ostatku kose, one daju otmen, geometrijski izgled”, objašnjava Fred.
  • Razdjeljak? Ne jer otkriva vlasište.

Boja

Da li bi trebalo da ofarbam kosu? Da, svakako, ali klonite se ekstrema poput platinastoplave i dubokocrne. Tanka kosa je dodatno naglašena ukoliko propušta svetlost do kože. Taj efekat je jači ako su boja Vaše kose i kože u kontrastu.

Dakle:

Birajte tamnu, jagoda, zlatnoplavu ili svetlosmeđu – one će nežno omekšati kontrast. I uvek radije koristite svetle ili tamne pramenove umesto izbeljivanja koje uništava kosu.

Kako njegovati tanku kosu

Kad perete kosu, masirajte vlasište a ne kosu vrhovima prstiju, a ne ,,dlanovima koji zaglađuju Vašu kosu umesto da je stimulišu”, objašnjava Fred.

Ukoliko imate dugu kosu, ne perite vrhove jer se jedino Vaše vlasište prlja! Pri ispiranju jednostavno pustite da voda sa šamponom klizi duž kose kako bi se isprala prašina.

Za one sa kovrdžavom kosom – izbegavajte šampon i koristite samo regenerator pošto i on ima dovoljno aktivnih sastojaka za pranje. Ovaj trend štiti kosu od agresivnih šampona i daje joj zaštitni sloj.

Vrhunski saveti za stilizovanje kose

Fredov princip je minimalno stilizovanje. Nemojte misliti da morate ravnati, zaglađivati ili utabavati kosu. Odaberite razbarušen izgled i ne bojte se da pustite par pramenova da slobodno vise.
Fredovo tajno oružje je prah za kosu, lagani matirajući puder koji obavija kosu i dodaje volumen.

Popularne ekstenzije

Ekstenzije za kosu se često koriste u filmovima i na modnoj pisti i mogu biti vrlo efektne ukoliko su diskretne. Ako ne želite ići baš toliko daleko, zašto ne dodati bar veštačku kosu ili čak čarapu u punđu!
Zabavna i jednostavna ,,punđa sa čarapom”  je sjajna tehnika pravljenja velike i lepe punđe. Bićete iznenađeni kako dobro izgleda! Pogledajte demo na Fredovom blogu:http://cutbyfred.com/category/hair-tutorials/.

HR - Vichy rješenja

Dercos Neogenic: prvi tretman za obnovu kose* sa patentiranim molekulom STEMOXYDINOM 5%.
Proizvod: Dercos Neogenic svakodnevni tretman u monodozama


*Aktivira folikule vlasi u latentnoj fazi


Share